Busreis Spanje

Maak een comfortabele busreis naar een van de heerlijk Spaanse steden! Denk bijvoorbeeld aan Barcelona, Valencia of Sevilla

Genieten aan de Spaanse kust

Een busreis naar Spanje is al jaren een van de populairste vakanties onder de Nederlandse toeristen. Spanje staat bekend om zijn heerlijke badplaatsen aan de kust. Deze kun je gemakkelijk bereiken met de bus. Je kunt er heerlijk ontspannen op het strand en wandelen over de boulevard. Er bevinden zich aan de badplaatsen veel restaurantjes en barretjes. Hier kun je genieten van de Spaanse keuken. Denk bijvoorbeeld aan de tapas, paella en de heerlijke sangria. Spanje is meer dan een zonvakantie, bezoek ook is de steden Sevilla, Valencia, Madrid en Barcelona. Je kunt in deze steden fantastische bezienswaardigheden bezichtigen die zeker de moeite waard zijn!

Reisbureaus vergelijken


Bestemmingen in Spanje


Vergelijk de busreizen naar Spanje

busje

Informatie over Spanje

cultuur

Cultuur

Spanje is een veelzijdig land en een cultureel paradijs. Denk bijvoorbeeld aan de Spaanse dans. Een echte traditionele dans van Spanje is de Flamenco. Verschillende vrouwen dansen in felgekleurde flamencojurken. De Spaanse muziek is dan ook met verschillende muziekelementen. Een van de bekendste instrumenten is de flamencogitaar. Spanje beschikt over nog veel meer fantastische cultuur. Zoals verschillende architectuur, mooie gebouwen en bekende kunstenaars!

cultuur

Eten en drinken

De Spaanse eetgewoontes ligt anders dan in Nederland. De Spanjaarden lunchen tussen 14:00 – 16:00. Dit is de belangrijkste maaltijd van de dag en is veel uitgebreider dan de avondmaaltijd. Een typische Spaanse lunch heeft meerdere gangen. De eerste gang is iets lichts, zoals soep of salade. De tweede gang bestaat uit vis of vlees. Het avondeten gaat pas om 21:00 van start en bestaat uit een lichte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke tapas of sandwiches. De Spanjaarden eten standaard wijn bij hun maaltijd en na het eten vaak een kopje koffie.

cultuur

Spanje in feiten

Officiële taal: Spaans, Catalaans, Galicisch en Aranees.
Hoofdstad: Madrid.
Valuta: Euro.
Grote steden: Madrid, Malaga en Valencia.