Busreis Noorwegen

Bezoek het schitterende Noorwegen met de bus en ervaar de mooiste plekken van dit land. Ontdek o.a. het Noorderlicht en de moderne hoofdstad Oslo!

Ontdek het beste van Noorwegen

Een busreis naar Noorwegen is een interessante manier van reizen. Het land beschikt over een uitzonderlijk mooi landschap. Het land wordt omringd door veel natuur. Denk hierbij aan bomen, fjorden en gletsjers. Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit in dit prachtige Scandinavische gebied. Het bijzondere van Noorwegen is dat men nog steeds sporen van de laatste ijstijd treft. Wat ook zeer bijzonder is in dit land is het Noorderlicht, deze verschijning kun je in het Noorden vinden. Het land trekt jaarlijks hierdoor veel toeristen. Een bus rondreis is een ideale reis als je de mooiste plekken van Noorwegen wilt ontdekken!

Reisbureaus vergelijken


Vergelijk de busreizen

busje

Informatie over Noorwegen

cultuur

Cultuur

De inwoners in Noorwegen zijn over het algemeen gemoedelijk en een beetje terughoudend tegen vreemden. De Noren hebben een sterke band met de natuur en zijn ze erg sportief tijdens verschillende activiteiten in de seizoenen. Denk hierbij aan skiën en wandelen door de natuur. Noorwegen heeft een fantastisch landschap. Ook vind je er veel overblijfselen terug uit de vinkingtijd. Noorwegen staat bekend om zijn vele interessante musea, historische gebouwen en de vele culturele tradities!

cultuur

Eten en drinken

In Noorwegen worden er meestal drie maaltijden per dag gegeten. Het ontbijt en de lunch bestaat meestal uit een bakje yoghurt. Ook wordt er brood bij gegeten. Als toerist kun je je brood beleggen met kaas, worst of zoetwaren. Net zoals in Nederland. Het avondeten is gevuld met veel groente en aardappelen. Ook kun je een lekker stuk vlees nuttigen. Een bekende Noorse specialiteit is de Kjøttkaker, dit is een platte gehaktbal met verse kruiden. In Noorwegen worden er alcoholische drank geschonken zoals bier en wijn. Een typisch Noors drankje is de Akevitt. Dit is gemaakt van aardappelen en komijn.

cultuur

Noorwegen in feiten

Hoofdstad: Oslo.
Officiële landstaal: Noors.
Valuta: Noorse Kroon.
Grootste steden: Oslo, Bergen en Trondheim.