Busreis Kroatië

Maak een fantastische bus rondreis door de sfeervolle stadjes van Kroatië!

Ontdek het mooiste van Kroatië

Kroatië is een prachtig vakantieland en prima te bereiken met de bus. Het land beschikt over een 1800 meter lange kust. Het land telt 1200 schitterende eilanden, met ieder een uniek karakter. Kroatië is veel meer dan de zon, de zee en het strand. Denk bijvoorbeeld aan de bruisende stadjes, oude dorpen en Romeinse ruïnes. Kroatië is een perfect land om strand en cultuur te combineren. Aan de kust van het land kun je ontspannen zitten op een van de sfeervolle terrasjes, met een fantastisch uitzicht over de helderblauwe zee. Kroatië biedt je nog zoveel meer. Je kunt bijvoorbeeld in Istrië, enkele grotten bezichtigen. Dit is een ideale activiteit als je van een beetje avontuur houd!

Reisbureaus vergelijken


Vergelijk de busreizen naar Kroatië

busje

Informatie over Kroatië

cultuur

Cultuur

De inwoners van Kroatië zijn erg trots op hun land. Op het eerste gezicht lijken de Kroaten een beetje stug, maar als ze je beter kennen blijken de mensen erg vriendelijk te zijn. In 1995 is de oorlog geëindigd in Kroatië, sindsdien is het toerisme erg toegenomen. De meeste plaatjes in het land zoals Porec en Dubrovnik hebben een authentiek centrum. De kusten van Kroatië zijn erg mooi, met witte stranden en helder water. Hygiëne is erg belangrijk voor de Kroaten, het is er daarom ook erg schoon in de straten.

cultuur

Eten en drinken

De Kroatische keuken is niet erg bekend, maar je kunt in de verschillende restaurantjes heerlijk eten. De meeste gerechten zijn Italiaans bereid, pasta’s en pizza’s kun je overal krijgen in het land. Toch vind je ook veel gerechten uit eigen cultuur. Bijvoorbeeld zwijn aan het spit, diverse visgerechten en oester. De Kroaten houden van zoete nagerechten. In Kroatië wordt er veel bier gedronken dit heet Pivo. Aan de kust wordt er veel rode wijn gedronken. Uiteraard kun je in het land ook gewoon een glaasje frisdrank drinken.

cultuur

Kroatië in feiten

Hoofdstad: Zagreb
Officiële landstaal: Kroatisch
Valuta: Kuna
Grootste steden: Zagreb, Split en Rijeka.