Busreis Italië

Ontdek het schitterende Italië en bezichtig o.a. het Colosseum, Vaticaanstad en het de prachtige meren van Venetië!

Laat je verrassen in het schitterende Italië

Italië is een schitterend land en staat bekend om zijn lange kustlijn die je tijdens de busreis naar Italië kunt bezichtigen. Het land heeft een paar prachtige meren. Denk hierbij aan het Gardameer en het Lago Maggiore. Dit is wat een busreis naar Italië zeer bijzonder maakt. De hoofdstad van Italië is Rome. Deze oude stad beschikt over de mooiste bezienswaardigheden. Zoals het Colosseum en historische kerken. Venetië is een romantische stad in Italië. Hier vindt je vooral prachtige meren waar je een boottocht over kunt maken. Verder staat Italië bekend om zijn verschillende modemerken en vind je er veel schoenen en kledingwinkels die je tijdens jouw vakantie kunt bezichtigen!

Reisbureaus vergelijken


Bestemmingen in Italië


Vergelijk de busreizen naar Italië

busje

Informatie over Italië

cultuur

Cultuur

De Italianen hebben een rijk cultureel verleden en staat vooral bekend om de vele kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan Botticelli, Da Vinci en Michelangelo. Daarnaast zijn er ook componisten als Verdi en Vivaldi. Hun speelde een belangrijke rol in de Italiaanse cultuur. Italië beschikt over fantastische monumentale gebouwen, met een bijzondere betekenis. De meeste gebouwen stammen uit de Romeinse Tijd. Bekende bijzondere gebouwen zijn de toren in Pisa, het Colosseum in Rome en de Gotische dom in Florence.

cultuur

Eten en drinken

De Italiaanse keuken staat bekend om de heerlijke pizza’s en pasta’s. Dit is niet het enige wat oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken komt. Een paar andere bekende Italiaanse gerechten zijn: Lasagne en Bruchetta. Verder heeft Italië de lekkerste tomaten, olijven en frisse salades! Elke streek in Italië heeft weer een andere specialiteit, met verse producten. De Italianen drinken bij het eten meestal wijn. In Toscane kun je een uitgebreid assortiment vinden in wijnen. Wat typisch Italiaans is, dat zij ontbijten met een kopje koffie en een klein stukje brood!

cultuur

Italië in feiten

Hoofdstad: Rome.
Officiële landstaal: Italiaans
Valuta: Euro
Grootste steden: Rome, Milaan en Turijn.