Busreis Frankrijk

Maak een heerlijke busreis naar o.a. Parijs en geniet van de romantische stad. Nu v.a. 69,-!

Ontdek het beste van Frankrijk

Een busreis naar Frankrijk is een prima manier van reizen. Frankrijk is een zeer veelzijdig land en er is van alles te beleven. Het land is verdeeld in mooie steden en sfeervolle dorpjes. Frankrijk heeft een gevarieerd landschap. Je vindt er prachtige bossen en eindeloze stranden. Een van de beroemde stadjes in Frankrijk is Parijs. Deze romantische stad is gemakkelijk te bereiken met de bus en ook zeker niet duur! In Parijs kun je de wereld beroemde Eiffeltoren bezichtigen. Tijdens je busreis naar Frankrijk kun je uitgebreid genieten van de beroemde wijnen en de Franse keuken!

Reisbureaus vergelijken


Bestemmingen in Frankrijk


Vergelijk de busreizen naar Frankrijk

busje

Informatie over Frankrijk

cultuur

Cultuur

Frankrijk heeft een overvloed aan cultuur. Denk bijvoorbeeld aan de fantastische bezienswaardigheden. Zoals historische monumenten, interessante musea en verschillende exposities in de vorm van kunst. Ook kun je in Frankrijk genieten van de Franse festivals, dit wordt altijd uitgebreid gevierd. Verder zijn de Fransen dol op concerten, moderne tentoonstellingen en verschillende dans stijlen. Verder kun je in Frankrijk genieten van de bijzondere parken en tuinen. Kortom: In Frankrijk komen cultuur en kunst tot leven!

cultuur

Eten en drinken

Frankrijk staat bekend om zijn lekkere eten en drinken. De Fransen zijn er dan ook echt trots op. De gerechten en de gewoontes van de Fransen zijn dan ook net iets anders dan de Nederlanders. In Frankrijk startte ze als ontbijt met een stokbroodje, deze is belegd met jam of boter. Een croissant bij het ontbijt zien de Fransen als een extraatje. Ze drinken bij het ontbijt een kop koffie. De lunch begint om 12:00 uur. Dit kan een uitgebreide maaltijd zijn,  zelfs nog uitgebreider dan het avond eten. De Fransen drinken bij deze maaltijd vaak een glaasje wijn. Het avond eten begint meestal wat later dan in Nederland. In Frankrijk startte ze namelijk om 20:00 met eten. Een aantal bekende gerechten in Frankrijk zijn Foie de veau, Quiche en Scampi diablo. Als dessert kun je heerlijk genieten van o.a. een Dame Blanche.

cultuur

Frankrijk in feiten

Hoofdstad: Parijs.
Officiële landstaal: Frans.
Valuta: Euro
Grootste steden: Bordeaux, Lyon en Parijs.