Busreis Engeland

Maak een comfortabele busreis naar een van de veelzijdige steden in Engeland! Nu v.a. 99,-!

Ontdek het veelzijdige Engeland

Engeland is een uitstekend vakantieland en makkelijk te bereiken met de bus.Het land beschikt over prachtige bezienswaardigheden. De hoofdstad van dit land is Londen, een prachtige stad waar je niet gauw bent uitgekeken. In Londen kun je verschillende bezienswaardigheden bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan de Big Ben, Buckingham Palace en de London Eye. Engeland is een onderdeel van Groot Brittannië. Naast de vele bezienswaardigheden bestaat Engeland ook een groot deel uit schitterende natuur. Je kunt de natuur gemakkelijk bezichtigen met een busreis. Er bevinden zich veel verschillende parken in het land, waaronder de Sherwood Forrest en de New Forrest.

Reisbureaus vergelijken


Bestemmingen in Engeland


Vergelijk de busreizen naar Engeland

busje

Informatie over Engeland

cultuur

Cultuur

Engeland beschikt over heel veel verschillende culturen. Voor vele Engelsen is de sportcultuur erg belangrijk. Sporten zoals Cricket, Rugby en Golf zijn in Engeland bedacht. Ook voetbal speelt een grote rol in hun leven. Clubs zoals Chelsea, Arsenal en Manchester United zijn erg populair in Engeland. De muziek en theatercultuur is zeer bekend in Engeland. Denk bijvoorbeeld aan Britse pop en rockbanden. De Engelsen vinden gezelligheid erg belangrijk en komen vaak bij elkaar om in een typisch Engelse kroeg in te gaan.

cultuur

Eten en drinken

De Engelse keuken is wereldwijd bekend en heeft een grote invloed op andere landen. De meeste bekende Engelse gerechten zijn het Engels ontbijt en de sandwich. Deze gerechten zijn overal op de wereld te bestellen. Ook kun je in Engeland fish and chips bestellen, dit is gefrituurde vis met friet. Ook een typisch Engelse traditie is de afternoon tea. Hierbij wordt er een lichte maaltijd geserveerd rond de theetijd. Uiteraard in combinatie met thee. De meeste Engelsen drinken Engels bier bij hun maaltijd.

cultuur

Engeland in feiten

Hoofdstad: Londen.
Officiële landstaal: Engels.
Valuta: Engelse pond.
Grootste steden: Londen, Birmingham en Liverpool.