Busreis Duitsland

Maak een busreis naar het interessante Duitsland en ontdek de historische geschiedenis van dit prachtige land!

Bezoek het historische land Duitsland

Duitsland is een land vol cultuur en historie. Het land ligt niet ver van Nederland en is dus prima te bereiken met de bus. Het land heeft je veel te bieden, er zijn namelijk heel wat bezienswaardigheden te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor en het Rijksdaggebouw. In het noorden van het land bevindt zich veel gebergte, dit is een schitterend deel van Duitsland. je kunt tijdens je vakantie verblijven in een van de mooiste vakantieparken van het land. Je kunt in het land ook uitgebreid shoppen, zo kun je er winkels bezichtigen van bekende modemerken.

Reisbureaus vergelijken


Bestemmingen in Duitsland


Vergelijk de busreizen naar Duitsland

busje

Informatie over Duitsland

cultuur

Cultuur

De cultuur in Duitsland is heel verschillend, Duitsers zijn over het algemeen vriendelijk en spontaan. Duitsland staat bekend om een aantal belangrijke tradities. In het zuiden van Duitsland zijn ze trots op de klederdracht. Ze dragen een uniek kostuum tijdens culturele muziekfestivals. Per jaar worden er meer dan 100 muziekfestivals gehouden. Duitsland heeft ook een rijke geschiedenis. Zo vieren ze op 3 oktober de Dag van de Duitse eenwording.

cultuur

Eten en drinken

Duitsers houden van lekker veel eten en drinken. Ze hechten daarom ook veel waarde aan hun eten. In Duitsland kun je veel Wurstbude: een worstjestent vinden. Een bekende worstsoort is de currywurst en is zeer gelieft onder de Duitsers. Uiteraard bestaan er nog veel meer soorten Duitse worsten broodjes. Deze verschillen in elke regio. Typische avondmaaltijden in Duitsland zijn Königsberger Klopse en Kasseler im Blätterteig en bestaat vooral uit vlees. Vele Duitsers drinken graag bier of een vruchtensapje bij het avondmaal. Een leuk feitje: Uit eten in Duitsland is zeer goedkoop!

cultuur

Duitsland in feiten

Hoofdstad: Berlijn.
Officiële landstaal: Duits
Valuta: Euro
Grote steden:  Berlijn, Hamburg en München.