Busreis België

Maak een comfortabele busreis naar België en geniet van de historische stadjes van dit land!

Ontdek onze zuiderburen

België is een veelzijdig land en bevindt zich ten zuiden van Nederland. België is goed te bereiken met de bus. Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg vanuit Nederland. Het land beschikt over historische sfeervolle stadjes. Denk bijvoorbeeld aan Brugge, Gent en Antwerpen. Het land is zeer populair onder de Nederlandse toeristen, vooral de natuurliefhebbers trekken naar de heuvelachtige Ardennen. Iedere stad in België heeft een unieke uitstraling, zo bevinden zich er sfeervolle terrasjes met prachtige kerken en gebouwen. Een busreis naar België is helemaal niet duur. Je kunt al een busreis boeken v.a. 49,-!

Reisbureaus vergelijken


Bestemmingen in België


Vergelijk de busreizen naar België

busje

Informatie over België

cultuur

Cultuur

België is verdeeld in twee delen: Wallonië en Vlaanderen. Er is daarom geen sprake van een echte cultuur. Ook al zijn er een paar punten die wel met elkaar overeen komen. Zo zijn de Walen en de Vlamingen er op gesteld om met u te worden aangesproken. Een bekende zanger Jacques Brel, had veel focus als Franstalige Flaming. Veel van zijn liedjes waren Franstalig. België beschikt over veel bekende striptekenaars. Denk bijvoorbeeld aan Suske en Wiske, Kuifje en de Smurfen.

cultuur

Eten en drinken

de Belgische keuken is niet erg ingewikkeld, de meeste maaltijden zijn eenvoudig. De Belgen houden van gezelligheid onder het eten, dus uitgebreid tafelen wordt erg gewaardeerd. Bekende Belgische gerechten zijn: Gentse waterzooi, asperges alla flmande en mosselen met friet. De meeste Belgen drinken een glaasje bier tijdens de maaltijd. Geniet ook van de Brusselse en Luikse wafels, met slagroom of aardbeien.

cultuur

België in feiten

Hoofdstad: Brussel.
Officiële landstaal: Nederlands, Frans en Duits.
Valuta: Euro.
Oppervlakte: 30.528 km².